Lapsiperheen
erokirja

LAPSIPERHEEN EROKIRJA – tietoa ja tarinoita eroprosessin tueksi

Elatusvelvollisten Liitto ry on toimittamassa kirjaa, joka on kattava tietopaketti eroa koskevista aiheista lapsiperheissä. Kirjan työnimi on Lapsiperheen erokirja ja se julkaistaan syksyllä 2022 sekä painettuna sekä sähköisenä versiona, joka on ilman lisäkuluja kaikkien saatavilla.

Kirja koostuu eri alojen asiantuntijoiden artikkeleista sekä eron kokeneiden vanhempien tarinoista. Kirjoittajia ovat mm. lastenpsykiatrian professori Kaija Puura, kasvatustieteiden tohtori Hannariikka Linnavuori, lastenvalvoja Katri Hyytiä sekä kouluttajapsykoterapeutti Iiro Leino.

Kirjan aiheita ovat mm:

  • Vuoroasuminen tutkijan ja nuoren silmin
  • Voiko eroa suunnitella lapsen näkökulmasta?
  • Vuorovaikutus ja itsetuntemus eroprosessin keskellä
  • Lapsen psyykkisten kehitysvaiheiden huomiointi 
  • Vieraannuttaminen ja vanhemman selviytymiskeinot
  • Uudistunut lapsenhuoltolaki – mikä muuttui, mikä parani?
  • Vanhemman jaksaminen eroprosessin keskellä
  • Elatukseen liittyvät kysymykset juridiikan näkökulmasta

 

Punaisena lankana teoksessa kulkee lapsen edun toteutuminen.

Instagram ja Facebook: @lapsiperheenerokirja

Kirjasuositus eronneiden vanhempien tueksi

Julkaisimme vuonna 2020 Lapsiperheen ero-oppaan, jonka hyvä vastaanotto kertoi siitä, että Suomessa on tarvetta kokonaiselle kirjalle, jossa voidaan käsitellä eroon liittyviä kysymyksiä vielä laajemmin.

Ensisijaisesti kirja on tarkoitettu eronneiden vanhempien tueksi, mutta se toimii hyvänä apuvälineenä myös kaikille lasten, perheiden ja eronneiden vanhempien kanssa työskenteleville.

Hanketta rahoittaa sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus STEA.

Lapsiperheen erokirja -hanke on saanut rinnalleen oman podcastin, jota voi kuunnella Spotifyssa. Tässä podcastissa Elatusvelvollisten liiton toiminnanjohtaja Heli Koivunen keskustelee eroa koskettavista aiheista kiinnostavien vieraiden kanssa – monet heistä ovat Lapsiperheen erokirjan kirjoittajia.

Elatusvelvollisten liitto ry