Elatusvelvollisten Liitto ry:n jäsenkirje 1/2020

Hyvä yhdistyksemme jäsen,

Kevät sujui monella tapaa poikkeuksellisissa merkeissä niin yksilöiden ja yhdistysten keskuudessa, kuin myös koko yhteiskunnan tasolla. Myös Elatusvelvollisten Liiton kohdalla korona laittoi monet suunnitelmat aivan uusiksi. Kevään aikana useat elatusvelvolliset joutuivat aivan uudenlaisten haasteiden eteen, kun poikkeustila aiheutti epätietoutta lasten ja muualla asuvien vanhempien tapaamisten toteuttamisesta. Liittoon tulleiden yhteydenottojen määrä kasvoi tilanteen myötä urakalla.
Onneksi tilanne on lähtenyt pikkuhiljaa jo normalisoitumaan, ja saman suunnan toivomme jatkuvan. Tänä kesänä ollaan saatu nauttia jo useista lämpimistä ja aurinkoisista päivistäkin.

Toiminta ja tapahtumat

Korona on vaikuttanut paljon Elatusvelvollisten Liiton toimintaan. Kokoukset on järjestetty etänä, tapahtumia ei ole voitu järjestää ja lapsialan messuja ja muita isoja tilaisuuksia on peruttu. Paikallisyhdistysten tapahtumiakin on jouduttu siirtämään tai perumaan kokonaan. Nyt kesällä Keski-Suomen Elatusvelvolliset ry pääsee onneksi järjestämään suositun kesäretkensä, joka tehdään tänä vuonna 18.7. Särkänniemeen. Vielä olisi muutamalle yhdistyksen jäsenelle paikka jäljellä!
Muita alueyhdistysten tapahtumia järjestetään mahdollisuuksien mukaan, ja jäsenistölle niistä ilmoitetaan lähempänä ajankohtana.
Elatusvelvollisten Liiton kevätkokous pidetään 25.7.2020 Mäntyharjulla. Paikalla pidetään myös tänä vuonna valmistuneen Lapsiperheiden ero-oppaan esittelytilaisuus, jossa oppaan kirjoittajat pääsevät ääneen. Tuore ero-opas lähetetetään kaikille jäsenille seuraavan jäsenlehtemme mukana. Lehti on tällä hetkellä painossa, joten seuraile postiasi!

Liittomme näkyvyys mediassa

Koronatilanteen aikana Elatusvelvollisten Liitto julkaisi kaksi julkilausumaa: ”Koronaviruksen (COVID-19) vaikutus lasten tapaamisiin” (30.3.2020) sekä ”Tehdään lasten kesälomasta onnistunut” (9.6.2020). Ensimmäisen lausuman tarkoitus oli tiedottaa vanhempia erityisesti siitä, että Uudenmaan rajojen sulusta huolimatta eroperheiden lapset ja heidän vanhempansa saivat tavata toisiaan. Uusimmassa lausumassa liitto taas halusi kannustaa eronneita vanhempia sujuvampaan yhteystyöhön, jotta lapset saisivat poikkeusaikana mahdollisimman virkistävän loman.
Useat suomalaiset sanomalehdet julkaisivat lausumiamme verkossa, ja lisäksi liiton puheenjohtajaa Ahti Hurmalaista haastattelivat muun muassa Helsingin Sanomat, Maaseudun tulevaisuus sekä Lännen Media, johon kuuluu useita sanomalehtiä.

Puheenjohtaja Ahti Hurmalainen TANE:n sosiaaliturvauudistusta käsittelevän työryhmän jäseneksi

Tasa-arvoasiain neuvottelukunnan työvaliokunta on hyväksynyt TANE:n sosiaaliturvauudistusta käsittelevän työryhmän kokoonpanon. Työryhmässä on kymmenen jäsentä TANE:sta ja sen jaostoista. He ovat: Bella Forsgrén, Elina Havu, Ahti Hurmalainen, Juha Järä, Silla Kakkola, Matias Mäkynen, Sara Mäkäräinen, Paula Saikkonen, Anniina Vainio ja Juhana Vartiainen.

Tehostamme sähköistä viestintää

Olemme lisänneet Elatusvelvollisten Liitossa sähköistä viestintää. Sähköinen jäsenkirjeemme lähtee 3-4 kertaa vuodessa niille jäsenille, jotka ovat ilmoittaneet toimistollemme sähköpostiosoitteensa. Lisäksi tiedotamme toiminnastamme verkkosivullamme (www.elatusvelvolliset.fi) sekä Facebook- ja Twitter-sivuillamme.
Olemme myös luoneet Facebookiin suljetun vertaistukiryhmän, jossa elatusvelvolliset ja heidän läheisensä voivat keskustella, vaihtaa kokemuksia ja jakaa tietoa elatusvelvollisten asioihin liittyen. Ryhmä löytyy nimellä ”Elatusvelvollisten vertaistukiryhmä”. Liity rohkeasti mukaan!

Mukavaa kesää!
Elatusvelvollisten Liitto ry