Peliautomaateilla jatkossa tunnistauduttava pelatakseen

Tammikuusta 2021 alkaen Veikkaus edellyttää pelaajilta tunnistaumista, jos aikoo pelata myyntipaikkojen peliautomaateilla. Vaatimus koskee lähes kaikkia paikkoja joissa on nämä yksikätiset, joita joskus rummukaisiksi kutsutaan. Perusteena tunnistautumiselle on pelaamisen hallinnan avulla ennaltaehkäistä pelihaittoja ja rakentaa turvallisempaa ja vastuullisempaa peliympäristöä pelaajille.

Pelaajat voivat tunnistautua peliautomaateilla Veikkaus-korteilla, etuasiakkuuteen liitetyllä maksukortilla ja Veikkauksen mobiilisovelluksella. Kuponkipeleissä tunnistautuminen tapahtuu Veikkaus – kortilla, ajo-, henkilö-, Kela-kortilla tai Veikkauksen sovelluksesta löytyvällä mobiilikortilla.

Tunnistautumalla pääset seuraamaan pelihistoriaasi. Saat tiedon voitoista ja tappioista pitkälle taaksepäin pelihistoriassasi, saat voitot suoraan tilillesi ja voit estää tarvittaessa pelaamisesi.

Tämäkin on taas yksi kansalaisten valvontakeino. Pelaajan ei tarvitse katsoa peiliin löytääksee syyllisen, vaan vastuuta sälytetään yhteiskunnalle. Valvonta ulottuu kohta kaikkialle ja näitä valvonnasta saatuja tietoja liike-elämä ja viranomaiset hyödyntävät surutta.

Tosin tämä meille Elatusvelvollisten Liitto ry:lle on tärkeä tieto, kuten myös tieto siitä, että STM korvaa järjestöille erotuksen, mikä jäisi saamatta kun Veikkauksen tulovirta on ehtynyt koronan ja erilaisten säädösten johdosta.

Syksyisin terveisin

Ahti Hurmalainen

Puheenjohtaja

Elatusvelvollisten Liitto ry

GSM 0400617843